Potpuno zaboravljen
35

Real ga je platio 30 miliona eura, no za četiri godine nije šutnuo loptu u dresu kluba

D. P.
Reinier na predstavljanju (Foto: Real Madrid)
Reinier na predstavljanju (Foto: Real Madrid)
Real Madrid je posljednjih godina napravio fantastičan posao s mladim brazilskim nogometašima, no prvi u nizu onih koji su stigli na Santiago Bernabeu potpuno je zaboravljen.

Vinicius Junior, Rodrygo Goes i Endrick su sadašnjost i budućnost madridskog kluba. No, jedno ime potpuno je zaboravljeno iako su se očekivale velike stvari.

Riječ je o krilnom napadaču i ofanzivnom veznjaku Reinieru, koji je iz Flamenga stigao u Real Madrid u januaru 2020. godine za 30 miliona eura dok je imao samo 18 godina.

No, četiri godine kasnije, i dalje mladi nogometaš još uvijek nije šutnuo loptu u dresu Real Madrida. Istina, igrao je za mlađe kategorije i rezervni tim Reala, no još uvijek nije debitovao za seniore.

U međuvremenu, Real ga je slao na razne posudbe, ali se nigdje nije nametnuo. Igrao je za Borussiju Dortmund, Gironu i sada je član italijanskog Frosinonea u kojem pokušava oživjeti karijeru, iako je još uvijek po godinama na samom početku.

Cijena mu je za kratak period pala s 30 na četiri miliona eura, a ove sezone dao je naznake "života" u Frosinoneu gdje je u sedam mečeva u Seriji A upisao dvije asistencije i jedan pogodak.

Reinierov ugovor s Realom ističe 2026. godine, a mladi nogometaš se još uvijek nada da će dobiti šansu i nametnuti se u ekipi Carla Ancelottija. Zanimljivo, već je upisao pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Brazila.