Nogomet
57

Real deklasirao Manchester City, Džeko igrao od 65. minute

Piše: D. B.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Manchester City i Real Madrid su danas odmjerili snage u okviru Međunarodnog kupa šampiona. Kraljevi su pobijedili rezultatom 4:1.

Real je poveo u 21. minuti golom koji je postigao Karim Benzema nakon asistencije Garetha Balea. U istoj minuti je Jesus Navas zamijenio Fabiana Delpha u ekipi Cityja.

Samo četiri minute kasnije je na 2:0 povisio Cristiano Ronaldo. Asistenciju je upisao Toni Kroos.

Real je nastavio u istom tempu, što je rezultiralo trećim golom u mreži Manchester Cityja. U 44. minuti je pogodio Pepe.

City je smanjio na 3:1 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i to iz jedanaesterca, koji je realizovao Yaya Toure. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Novi trener Reala Rafael Benitez je na početku drugog poluvremena napravio četiri izmjene, iz igre su izašli Pepe, Modrić, Carvajal i Benzema, a zamijenili su ih Varane, Casemiro, Danilo i Jese.

Potom je i menadžer Cityja napravio izmjene u ekipi i to u 65. minuti, kada su Tourea, Kolarova, Nasrija i Sterlinga zamijenili Zuculini, Clichy, Iheanacho i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko. Ubrzo je igru napustio i Silva, a umjesto njega je zaigrao Lopes.

Istovremeno je ponovo reagovao Benitez, pa su teren napustili Ronald, Marcelo i Ramos, a u igru su ušli Silva, Arbeloa i Nacho. Također, Balea je zamijenio Cheryshev.

Odmah nakon obavljenih izmjena Real je poveo 4:1, a gol je nakon asistencije Isca postigao Cheryshev.

Popularni Rafa je potom u igru umjesto Kroosa i Isca uveo Vazqueza i Llorentea.

U ekipi Cityja je u 82. minuti umjesto Navasa ušao Roberts.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 4:1 za Real.