Nogomet
0

Real daje Benzemu i 60 miliona eura za Fabregasa

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Prije nekoliko dana se nogometni klub Barcelona službeno oglasio o 23-godišnjem Cescu Fabregasu, veznjaku Arsenala i španske reprezentacije.

Naime, objavili su da privremeno zamrzavaju interes spram Fabregasa, nogometaša koji je dijete katalonske ekipe, ali je pravu promociju i prvi profesionalni ugovor ostvario u londonskom Arsenalu.

U međuvremenu se javio Chelsea s jakom ponudom za Fabregasa, a novi interesent je veliki suparnik Barcelone u španskim okvirima - madridski Real.

Naime, po pisanju madridskog dnevnika Marca Real za Fabregasa nudi 60 miliona eura i svog napadača, Francuza Karima Benzemu. Kako piše Marca, Real još nije poslao službenu ponudu, ali linija Madrid-London je otvorena, te se pregovara o mogućem transferu tokom ljeta.

Marca piše da je Fabregas prvo ime na popisu želja "kraljevskog kluba". No, poznato je da je Fabregas dijete Barcelone...

"Ja sam navijač Barcelone i član njenog kluba navijača, kao i moj djed, ujak. Zavolio sam Barcelonine boje još kao dječak. Ja sam Katalonac", govorio je kapiten Arsenala prošle godine.

O istom pitanju oglasio se i golman Barcelone Victor Valdes: "Ne mogu zamisliti Fabregasa u bijelom dresu Reala. Vjerujem da se on želi vratiti kući, u Barcelonu. Jako mu je dobro poznat naš sistem igre u koji bi se on odlično uklopio".