Nogomet
26

Reakcije na žrijeb: U Bayernu se raduju izazovu, Real neće potcijeniti Romu, Wolfsburg prezadovoljan

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U Nyonu je danas obavljen žrijeb osmine finala Lige prvaka, a kako to obično bude, neki su bili više, a neki manje zadovoljni. Donosimo vam neke od prvih reakcija na današnji žrijeb.

"Naprijed FC Bayern. Igrat ćemo protiv Juventusa u narednoj fazi Lige prvaka. Dobro poznajemo Marija Mandžukića koji je igrao kod nas. U Ligi prvaka smo uvijek imali dobra iskustva s Juventusom. Radujem se što ću igrati na stadionu u Torinu", Thomas Muller, napadač Bayerna.

"Juventus je snažan protivnik, igrači su pametni i taktički sjajni. Bez obzira na to, mi smo favoriti", Jerome Boateng, nogometaš Bayerna.

"Bit će ovo pravi evropski klasik. Juventus je bio u finalu prošle godine, zbog čega nas očekuje veliki izazov. No, mi želimo plasman u četvrtfinale i učinit ćemo sve da to ostvarimo", Phiilipp Lahm, defanzivac Bayerna.

"Nadali smo se da ćemo imati više sreće u žrijebu, no, uvjereni smo da možemo pružiti dobru igru u dvije utakmice", Pavel Nedved, potpredsjednik Juventusa.

"Liga prvaka je posebno takmičenje. Roma je snažna ekipa, borit će se žestoko. Ako se budemo smatrali favoritima, stvari se neće dobro završiti po nas. Roma je talijanska ekipa, a Talijani ne popuštaju", Emilio Butragueno, direktor Reala.

"Manchester Cty je čvrsta, dobro uravnotežena ekipa. Već smo igrali protiv njih i to uspješno. Svaka ekipa ima slabe tačke, a naš posao je da ih pronađemo. U engleskoj Premierligi se često igraju utakmice, to je također bitno", Serhiy Rebrov, trener Dinama.

"Arsenal i Barcelona imaju sličan stil igre. Nogometni fanovi će uživati, jer smo mi dvije ekipe sa sličnim stilom i shvatanjem igre. Bit će to dvije sjajne utakmice. Moramo maksimalno poštovati Arsenal, sjajna su ekipa i čeka nas težak zadatak. Spektakl je zagarantovan", Albert Soler, direktor Barcelone.

"Juve je jedan od najboljih klubova u Evropi. Bit će to dvije nogometne poslastice. Prednost Bayerna je što prvu utakmicu igra u gostima", Franz Beckenbauer, ambasador Bayerna.

"Veoma smo zadovoljni žrijebom, Gent je novajlija u Ligi prvaka. Za nas je ovo interesantan protivnik kojeg možemo savladati. Ipak, Gent ne smijemo potcijeniti", Klaus Allofs, generalni menadžer Wolfsburga.

"Dobar žrijeb za nas, ali se ne smijemo zavaravati. Gent je u grupnoj fazi dokazao da je kvalitetan. Moramo odigrati dobro i proći dalje. To je realan cilj", Diego Benaglio, golman Wolfsburga.

"Atletico je jedan od najboljih timova u Evropi sa sjajnim igračima. U teoriji su bolji od nas, ali i mi imamo šanse. Žrijeb je mogao biti i gori po nas, tako da moramo gledati pozitivnu stranu", Jeffrey Bruma, defanzivac PSV-a.