Hit odjava prijenosa
136

Reakcija komentatora BHT-a nakon debakla u Zenici dugo će se pamtiti: Bruka i sramota, doviđenja

D. P.
Tužna noć u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Tužna noć u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Komentator BHT-a Igor Kristić tokom odjave utakmice između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Luksemburga dao je najbolji komentar kako su se sinoć osjećali navijači Zmajeva.

BiH je doživjela novi debakl, ovoga puta jedan od najbolnijih, onaj od Luksemburga u Zenici rezultatom 0:2. Tokom cijele utakmice, osjećalo se koliko su navijači "poraženi" i utučeni, a takva je bila i situacija s komentatorom BHT-a.

Igor Kristić je na najbolji mogući način sumirao kako su se osjećali navijači BiH sinoć nakon debakla. To je poručio u kratkoj, ali i sjajnoj odjavi utakmice koja će se, sasvim sigurno, dugo pamtiti.

"I to je kraj ove patnje, zeničke patnje ovog 20. juna. Već smo dovoljno govorili, dovoljno smo kudili sve od igrača, stručnog štaba, saveza.. Neću dužiti više, reći ću još: Bruka i sramota. Doviđenja", poručio je Kristić, a video je postao ubrzo viralan na društvenim mrežama.

Kristić, definitivno, nije pogriješio. Iako je nogomet u Luksemburgu u stalnom progresu, reprezentacija BiH je ipak sinoć doživjela jedno od najvećih poniženja posljednjih godina i decenija.

Nakon poraza od Luksemburga, što je treći vezani u kvalifikacijama bez postignutog gola, Zmajevi su ostali na minimalnim šansama za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.