Valencia im presudila
66

Razočarani Tadić nakon ispadanja Ajaxa: Ovo mnogo boli, željeli smo osvojiti Ligu prvaka

K. H.
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE)
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometaš Dušan Tadić bio je razočaran nakon poraza njegovog tima od Valencije u 6. kolu grupne faze Lige prvaka kojim je ovaj tim ispao iz najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Ajax je prošle sezone bio najveće iznenađenje u Ligi prvaka, ovaj tim iz Holandije stigao je čak do polufinala u kojem je nesretno ispao od Tottenhama, a dobre igre iz prošle sezone bile su motivacija ovom timu da i ove godine pokuša doći do novog podviga.

Ipak, neočekivanim porazom od Valencije u posljednjem kolu Ajax je ispao iz Lige prvaka, a Tadić je nakon meča rekao da ovaj poraz mnogo boli njega i njegove saigrače.

"Ovo mnogo boli, toliko da ne znam šta da kažem. Imamo deset bodova i ispali smo, a ovo je bila jedna jako čudna utakmica. Imali smo kontrolu, nakon toga su oni postigli pogodak, ne znam...", kazao je razočarani Tadić.

Tadić je rekao da nakon 70 minute nije bilo puno nogometa i da Ajax nije iskoristio šanse koje je imao u finišu.

"Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali opet moram reći, bila je ovo jako, jako čudna utakmica. Nakon 70. minute i nije bilo pravog nogometa, bilo je puno incidenata i prekida, a mi nismo iskoristili šanse da slomimo otpor Valencije", istakao je bivši igrač Southamptona.

"Mi smo željeli osvojiti Ligu prvaka", kazao je Tadić na pitanje o ambicijama u Evropskoj ligi.