Ne može sjediti na klupi
397

Razočarani Ivković razmišlja o odlasku iz Želje: Ne osjećam se kao prvi trener

E. B.
Tomislav Ivković (Foto: T. S./Klix.ba)
Tomislav Ivković (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u subotu dočekati Posušje u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šef stručnog štaba Tomislav Ivković ni u ovom susretu neće moći biti na klupi jer nije registrovan zbog radne dozvole, a danas je na konferenciji za medije otvoreno rekao da zbog toga razmišlja i o odlasku.

"Registrovali smo manje-više sve igrače, osim stručnog štaba i Zdunića. Moram priznati da sam razočaran jer se ne osjećam kao prvi trener, već kao asistent koji radi treninge i onda ne može doći na utakmicu. Kad bih vam sada rekao svoja razmišljanja, možda ne bi zvučalo dobro, ali o tome ću razmišljati u sljedećih nekoliko dana. Ukoliko se to ne riješi, vidjet ćemo šta i kako dalje", poručio je Ivković.

Što se tiče utakmice, Ivković ističe kako je Posušje opasna ekipa.

"Dolazi nam ekipa koja je veoma teško izgubila ove utakmice koje je igrala do sada. Mnogo drže loptu, imaju veliki posjed, imaju mirnoću, staloženost. Možda nisu toliko direktni po gol kao ostale ekipe, ali nije jednostavno igrati s njima. Mi smo se ove sedmice spremili na te probleme koje će nam Posušje sigurno stvarati. Očekujem našu kvalitetnu igru i naravno da nam je želja i da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u ovoj utakmici", rekao je Ivković.

Susret Željezničar - Posušje igra se u subotu od 19 sati na stadionu Grbavica.