Ispao iz ekipe
43

Razočarani Isco nesmotrenim klikom okončava karijeru u Real Madridu

Klix.ba
Isco (Foto: EPA-EFE)
Isco (Foto: EPA-EFE)
Isco je do sada bio u nemilosti Realovog trenera Santiaga Solarija, a nakon sinoćnjeg poteza definitivno bi mogao ispasti iz svih kombinacija te bi se mogao preseliti na tribinu.

Španski veznjak je nakon sinoćnje utakmice osmine finala Kupa kralja protiv Leganesa retvitao na svom profilu na Twitteru poruku koju je napisao jedan navijač, ali ju je s obzirom na osjetljivost sadržaja, koji uključuje Solarija, Isco nedugo nakon toga obrisao.

"Stavio je Danija Ceballosa i Casemira koji su potpuno van forme. Stavio bi i sebe u igru iako je u penziji već 20 godina, samo da ne mora staviti Isca", stoji u objavi koju je Isco praktički podijelio na svom profilu društvene mreže Twitter.

Screenshot Iscovog profila
Screenshot Iscovog profila

Solari je odlučio ostaviti španskog reprezentativca na klupi, iako je promijenio izgled početnog sastava u odnosu na posljednju ligašku utakmicu.

U sredini terena su zaigrali Valverde, Casemiro i Ceballos, dok je u ofanzivni trojac uz Benzemu stavio Lucasa Vazqueza i Viniciusa Juniora.

Isco je ostao na klupi, u igru je ušao tek u 71. minuti, a nakon što se nije iskazao na terenu, odlučio je pokazati svoju frustraciju statusom u klubu.