Wesley Sneijder
0

"Razočaran sam što Affelay nije potpisao za Inter"

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Za aktuelnog talijanskog i evropskog nogometnog prvaka Intera ovih dana ništa ne ide prema planu. Gube na terenima i izvan njih.

Tako su "nerazzurri" u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima bez pobjede, a pritom su poraženi u tri navrata. Sve je to uvjetovalo pad na šesto mjesto prvenstvene tabele s velikih devet bodova zaostatka za omraženim gradskim rivalom Milanom. K tome, na poslovnom planu ekipe u vlasništvu Massima Morattija također ne ide. Nakon što su u ljetnom prijelaznom roku odlučili ne dovoditi pojačanja, njihova je meta u januarskom prijelaznom roku bio raznovrsni veznjak PSV-a Ibrahim Affelay (24). No, on se odlučio na odlazak u Barcelonu.

"Rekao sam ljudima u Interu da bi Ibrahim bio savršen igrač za nas, a i njemu sam rekao da bi procvao u Interu. Ibi ima sve kvalitete da postane velika zvijezda u Seriji A. Nažalost, Inter je odlučio ne poslušati me i nije se previše uključio u borbu za Affelayja", objasnio je razočarani Sneijder, Affelayov suigrač iz holandske reprezentacije.