La Liga
95

Rayo Vallecano pobjedom protiv Real Madrida zadržao teoretske šanse za opstanak

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rayo Vallecana upisala je minimalnu pobjedu protiv Real Madrida u susretu 35. kola španske La Lige na svom Campo de Futbol de Vallecas stadionu rezultatom 1:0.

U izuzetno otvorenoj utakmici madridskih timova viđen je veliki broj prilika i s jedne i s druge strane i pomalo nevjerovatno zvuči da je na kraju samo jedan pogodak odlučio pobjednika.

Marcelo je prvi zaprijetio u petoj minuti, a samo četiri minute nakon toga uzvratio je Pozo na drugoj strani. Courtois je u 17. minuti odlično odbranio udarac Poza, da bi dobru priliku ubrzo nakon toga propustio i Bale koji nije uspio savladati domaćeg golmana.

U 22. minuti sudija Pablo Gonzalez Fuertes pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Adri Embarba koji matira golmana Real Madrida i donosi vodstvo svom timu.

U drugom poluvremenu obje ekipe imale su nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka, no nisu bili precizni, pa je susret završio minimalnom i pomalo iznenađujućom pobjedom manjeg madridskog kluba.

Rayo Vallecano još uvijek ima teoretske šanse da opstane u La Ligi jer mu Girona tri kola prije kraja bježi šest bodova, dok Real Madrid i trener Zinedine Zidane finiš sezone koriste kako bi pružili priliku svim igračima i uvjerili se koji od njih zaslužuju da i naredne godine nose dres Kraljevskog kluba.