Sušiću igrači otkazuju pred Meksiko
0

Ravnodušnost prema reprezentaciji ili pogrešan suparnik?

Sarajevo-x.com
Šef državnog nogometnog tima, Safet Sušić, našao se u nezgodnoj situaciji uoči prijateljskog dvoboj sa Meksikom (posljednja provjera pred kvalifikacione duele sa Rumunijom) koji se igra u srijedu u Atlanti.

Naime, prvo je Semir Štilić zamolio selektora da ga odmori od puta. Dobio je pozitivan odgovor. Zatim je otpao i Elvir Rahimić, koji nije ni predao zahtjev za američku vizu. Tu nije bio kraj. Edin Džeko je tražio da bude pošteđen putovanja u SAD-a. "Cityijeva desetka" je dobila zeleno svjetlo. S razlogom, jer već za vikend njegov tim igra gradski derbi sa Unitedom.

Potom je potekla priča kako će i Senijad Ibričić odustati od puta. Još uvijek nije poznato kakav će biti rasplet sa bivšim igračem "majstora s mora" i da li će on biti u avionu "zmajeva".

Ipak, kada je otkazao Asmir Begović, Sušić je pobjesnio i najavio postupak protiv čuvara mreže Stoke Cityja. Razlog, svakako, leži u činjenici da je on preskočio i prijateljski okršaj sa Slovačkom zbog gripe. Trebinjac je ovog puta kao izgovor naveo obaveze prema engleskom klubu.

Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati nastala situacija i kako će krovna kuća bh. nogometa riješiti "pitanje Begović". Selektor bi trebao razgovarati sa pomenutim golmanom i čuti njegovo mišljenje o svemu. Možda Asmir ima osjećaj da Sušić ne računa ozbiljno na njega. Možda se prema njemu ne odnosi identično kao prema ostalim igračima, pa je, možda, bio nezadovoljan.

Nadamo se da će doći do smirivanja novonastale situacije, jer ne bi bilo dobro da izgubimo golmana koji je izuzetno cijenjen na Ostrvu. Uostalom da mu se ne nastupa za BiH, ne bi se odrekao kanadskog dresa.

Ipak, ovdje se postavljaju dva ključna pitanja. Da li pojedini reprezenatativci imaju ravnodušnost prema reprezentaciji ili je NSBiH izabrao pogrešnog suparnika. Sigurno je da bi se većina nogometaša, koji su otkazali, odazvalo pozivu da se utakmica igra na Starom kontinentu.

Za kraj treba spomenuti da je Sušić razmišljao i o pozivu Adisa (Baggia) Husidića iz Chicago Firea (MLS) u bh. selekciju, ali je odustao od te ideje.