Schalke
0

Raul službeno predstavljen i odradio prvi trening

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni bivši kapiten Real Madrida Raul Gonzalez (33) kraljevski je dočekan u Schalkeu, klubu u kojem će nastaviti svoju veliku nogometnu karijeru.

Potpisao je Raul sa Schalkeom dvogodišnju saradnju, a u poslijepodnevnim su ga satima predstavili na Veltins Areni u Gelsenkirchenu.

Na putu do centra Schalkeovog terena hilpod Raulovim se nogama prostirao plavi tepih, a njegovo su predstavljanje popratile hiljade navijača.

"Ovo je za mene poseban dan. Mojih 16 godina u Real Madridu sada je i službeno završilo i Schalke je sljedeći izazov u mojoj karijeri. Veliko hvala svim navijačima koji su me došli pozdraviti na stadion. Zahvalan sam Schalkeu i treneru Felixu Magathu na ukazanom povjerenju i sada im se, naravno, želim odužiti. Moj je cilj u sljedeće dvije godine uveseljavati ove sjajne navijače i proslaviti klupsko ime", rekao je Raul.

Progovorio je sjajni napadač i o razlozima zbog kojih je izabrao Schalke za svoj novi klub, kao i svojim ambicijama u novoj sredini.

"Bundesliga je oduvijek bila interesantna opcija kao jedna od najboljih europskih liga. Stil igre ovdje je vrlo atraktivan, stadioni su uvijek puni, a atmosfera je uvijek sjajna. Ambicije? Biti čim boljeplasiran na bundesligaškoj tabeli , dogurati čim dalje u DFB Pokalu i proći barem skupinu u Ligi prvaka. Naravno, uz to sve želim postići što više golova."

Netom po predstavljanju u Schalkeu u kojem će kao i u Realu nositi dres s brojem 7, Raul je odradio prvi trening sa novim saigračima. Svaki je Raulov kvalitetan potez bio burno popraćen pljeskom s tribina, a posebno jedan u kojem je oko vlastite ose izvrtio hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Podsjećamo, Raul je do transfera u Schalke cijelu klupsku karijeru proveo u dresu madridskog Reala za koji je odigrao 741 utakmicu i postigao 323 gola. Osvojio je s "kraljevima" ukupno šesnaest naslova od kojih se ističu tri u Ligi prvaka i šest u Primeri.