Nogomet
0

Raul se vraća na mjesto gdje je debitovao prije 16 godina

Totalsport
Raul Gonzalez (Foto: AP)
Raul Gonzalez (Foto: AP)
Nogometaši Real Madrida odigrat će danas (subota) u Zaragozi protiv istoimenog domaćina utakmicu 34. kola španskog prvenstva. Posebno će ona biti emotivna za kapitena Reala Raula Gonzaleza (32).

Naime, na stadionu La Romareda je 29. oktobra 1994. godine Raul debitovao u Realovoj ekipi i od tad je stekao legendarni status i odigrao 549 utakmica u Primeri.

Međutim, Marca piše da bi se Raul, ukoliko zaigra u današnjoj utakmici mogao oprostiti od stadiona na kojem je debitovao, budući mu je ove sezone predodređena uloga "džokera" s klupe (u 29 nastupa upisao tek četiri gola), te minutaža ne zadovoljava njegove ambicije.

Prije 16 godina na stadionu La Romareda tadašnji trener Reala, a današnji sportski direktor kluba Jorge Valdano dao je Raulu priliku za igru, a danas njegova statistika govori sama za sebe, 739 utakmica u svim natjecanjima i 322 gola.

Raula ugovor za Real veže još godinu dana, a ako se uistinu i dogodi da na kraju sezone napusti Santiago Bernabeu, gol na stadionu na kojem je sve započelo sigurno bi pamtio do kraja karijere. Posljednji je zabio Tenerifeu u gostujućoj 5-1 pobjedi Reala 27. februara.