Nogomet
0

Hoće li Raul dočekati kraj karijere u Realu?

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Raul Gonzalez, 32-godišnji nogometaš madridskog Reala, živuća je legenda tog kluba. No, moglo bi se lako dogoditi da kraj karijere Raul neće dočekati na Santiago Bernabeuu.

Od 1994. godine je Raul u Realovoj svlačionici, a ukupno je u Primeri za Real odigrao čak 536 utakmica, te postigao 226 pogodaka. Najbolji je strijelac svih vremena "kraljevskog kluba", najbolji je strijelac Lige prvaka u njenoj historiji, a njegova 44 pogotka u dresu španske reprezentacije su također rekordna brojka.

Jednako je velika legenda kao što je bio Paolo Maldini u Milanu ili, pak, Paul Scholes i Ryan Giggs u Manchester Unitedu. Međutim, pitanje je hoće li Raul uistinu dočekati kraj karijere u Realu, gdje u posljednje vrijeme minimalno igra.

Silna pojačanja koja su u Real dovedena tokom prošlog ljeta izgurala su Raula iz mnogih kombinacija, te ovaj napadač uglavnom grije klupu tokom ove sezone ili, pak, u igru ulazi kao džoker.

U 23 nastupa za Real ove sezone, u svim takmičenjima, je postigao pet pogodaka, no od 1. minute je posljednji put zaigrao još tokom oktobra protiv Züricha, u Ligi prvaka.

Mnogi engleski mediji su se prisjetili kako je prije nekoliko godina Chelsea, u vrijeme dok ih je trenirao Claudio Ranieri, nudio za Raula čak 100 miliona eura. Prisjećanje je uslijedilo jer su neki izvori naveli da bi Raul mogao završiti karijeru u engleskom Premiershipu.

Zasad nije poznato koji su klubovi zainteresirani za iskusnog strijelca.