Nogomet
0

Raul se oprostio od Reala

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Španski nogometaš Raul Gonsales Blanco oprostio se u ponedeljak od madridskog Reala, poslije 16 godina igranja za prvi tim "kraljevskog kluba".

Raulov oproštaj priređen je na stadionu Santiago Bernabeu u prisustvu trenera Josea Mourinha.

"Danas je veoma težak dan za mene. Volim nogomet. Biti nogometaš Real Madrida je moj najveći san. Želim da igram sve dok mi to tijelo dozvoljava. Tokom ovih godina uvijek sam davao sve od sebe jer sam želio da budem odan vrijednostima koje su me naučili još kao dijete", rekao je Raul.

Napadač je zahvalio svima u klubu na podršci u proteklih 16 godina.

"Hvala klubu, svima koji su me podržavali tokom ovih 16 godina. Nikada to neću zaboraviti. Danas želim više nego ikada da kažem svima da sam na svakoj utakmici, na svakom treningu, svakim potezom, svakim gestom pokušavao da dam sve od sebe", izjavio je bivši kapiten Reala.

Mediji navode da će Raul karijeru nastaviti u Njemačkoj ili Engleskoj, kao i da će odluku donijeti u dogovoru s porodicom.

Tokom karijere u "kraljevskom klubu" Raul je osvojio šest titula španskog prvaka, tri trofeja u Ligi prvaka, dva Interkontinentalna kupa, a najbolji je strijelac u historiji Reala i španske reprezentacije za koju je postigao 44 pogotka, jedan više od Davida Ville.