Nogomet
4

Ratko Dujković: Ne znam da li ću ostati u Iranu, imam ponuda i volio bih se vratiti kući

Piše: D. B.
Ratko Dujković
Ratko Dujković
Nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni golman iranske Saipe Ratko Dujković se nakon sezone provedene u Iranu vraća u BiH na odmor, gdje će donijeti odluku o nastavku svoje karijere.

Tridesettrogodišnji Dujković je prvenstvo sa svojim klubom završio na osmom mjestu.

"Sezonu smo završili na osmom mjestu na tabeli, zadovoljni smo na kraju, mada su amicije na početku prvenstva bile veće, željeli smo plasman u azijsku Ligu prvaka. Ja sam upisao dvadesetak nastupa, trener ima malo čudan pristup, puno rotira, pa čak i golmane, jednostavno, to je njegov sistem rada", izjavio je Dujković.

Da li će karijeru nastaviti u Iranu ili u nekoj drugoj sredini, još uvijek nije poznato. Ipak, postoji želja da se vrati u BiH.

"Još nekoliko dana sam u Iranu, a onda idem kući na odmor. Čelnici kluba žele da se vratim, ali još uvijek nisam odlučio jer imam nekih ponuda, a volio bih se definitivno vratiti kući, gdje je ipak najljepše. Možda dođem u neki klub iz Premijer lige", rekao je iskusni čuvar mreže.

Iranski nogomet nije za potcijeniti.

"Ovdje se igra veoma čvrsto s puno tempa i uz konstantni pritisak na zadnju liniju. Liga je kvalitetna, ima nekoliko zaista dobrih ekipa", kazao je Dujković.

Iako je bio daleko, pratio je dešavanja u Premijer ligi BiH.

"S obzirom na prikazano, Zrinjski je zaslužio titulu i čestitam im na tome. Sarajevo i Željezničar su razočarali svoje fanove, ali i sve nas koji smo očekivali borbu za naslov prvaka do posljednjeg kola. Žao mi je što je Slavija ispala, u tom klubu sam proveo sedam godina, osvojio trofej i igrao u Evropi. Zaista mi je teško palo ispadanje kluba čiji sam bio kapiten", završio je Dujković.