Peto kolo grupne faze
25

Rasplet u Ligi prvaka: Barcelona pod imperativom pobjede, derbi u Londonu

D. P.
Xavi debituje u Ligi prvaka na klupi Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Xavi debituje u Ligi prvaka na klupi Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Pretposljednje kolo grupne faze Lige prvaka na rasporedu je večeras, a to znači da će brojne ekipe "loviti" ključne bodove u borbi za plasman u nokaut fazu.

Čeka nas osam utakmica koje se tradicionalno igraju u dva termina. U grupama F i G na tabeli je prava "zbrka", tako da bi nakon večeras mnogo toga trebalo biti jasnije.

Pod imperativom pobjede je Barcelona. Katalonci s novim trenerom Xavijem Hernandezom traže trijumf protiv Benfice, kojim bi osigurali plasman u nokaut fazu.

Barcelona ima dva boda više, ali u slučaju poraza ili možda čak remija, moguće je da slavni klub ne gledamo u drugoj fazi Lige prvaka s obzirom na to da Katalonci u posljednjem kolu gostuju Bayernu, a Benfica dočekuje kijevski Dynamo.

Grupa F donosi najveću "gužvu". Manchester United nakon smjene trenera Olea Gunnara Solskjaera ima težak zadatak na gostovanju Villarrealu, a ove dvije ekipe imaju po sedam bodova.

Iz "sjene" vreba Atalanta, koja pobjedom protiv Young Boysa želi stići United i Villarreal, koji imaju dva boda više.

Slična situacija je i u grupi G, gdje četiri boda razdvajaju sve ekipe na tabeli. Sevilla dočekuje ekipu Wolfsbruga, a Lille je domaćin Salzburgu.

U grupi H mnogo toga je jasno. Tu ćemo u nokaut fazi gledati Juventus i Chelsea, a upravo ova dva tima igrat će derbi današnjeg programa i boriti se za prvo mjesto u grupi. U drugom meču Malmo naših Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića traži prve bodove u domaćem susretu protiv Zenita.

Liga prvaka, peto kolo:

Grupa E:

18:45 Dynamo Kiev - Bayern

21:00 Barcelona - Benfica

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F:

18:45 Villarreal - Manchester United

21:00 Young Boys - Atalanta

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G:

21:00 Sevilla - Wolfsburg

21:00 Lille - Salzburg

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H:

21:00 Chelsea - Juventus

21:00 Malmo - Zenit

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore