Admir Raščić
0

"Raskinuo sam ugovor sa Sandefjordom, volio bih se vratiti na Koševo"

Piše: E. Isanović
Admir Raščić
Admir Raščić
Nekadašni reprezentativac naše zemlje, Admir Raščić, nakon incidenta na treningu "Sandefjorda” raskinuo je ugovor sa pomenutim klubom. Kako ističe, u posljednjih mjesec dana bio je pod stalnim pritiskom čelnih ljudi norveškog tima. Naime, bivši igrač "Željezničara" i "Sarajeva" bio je najplaćeniji nogometaš, a "Sandefjord“ seli u niži rang.

Zbog toga je bio pod stalnim provokacijama kako bi pristao na znatno manja primanja. Na kraju je "popustio" i napravio incident.

"Tačno je da smo raskinuli ugovor na insistiranje čelnika kluba. Ipak, u klauzuli ugovora stoji da ako ranije prekinemo ugovor, a moj je važeći još godinu dana, onda ostaju dvije sedmice da se pronađe kompromis. To će se vjerovatno i desiti. Meni ide u prilog što je ovo demokratska zemlja i što će oni morati platiti otpremninu", kaže za naš portal Raščić.

Napominje da bi želio izbjeći tužbu.

"Ako budem primoran, svoju pravdu ću potražiti na sudu, i sigurno ću doći do konačnog cilja. No, to može potrajati četiri ili pet mjeseci i u tom periodu ne bih mogao igrati. Cijeli slučaj bi na kraju mogao završiti u FIFA-i. To zaista ne želim", kaže Admir.

Ističe da ima ponuda.

"Već imam nekoliko ponuda iz evropskih zemalja Ima kontakata i iz BiH. Doduše, tu je uvijek u prednosti 'Sarajevo' i volio bih se vratiti na Koševo. Ne mogu nikada zaboraviti kako su me primili navijači bordo tima, iako sam stigao sa Grbavice", zaključio je razgovor za Sarajevo-x.com Admir Raščić.