Krive ih za poraz Engleske
4

Rasisti na Twitteru izvrijeđali Younga i Colea

Klix.ba
Ashley Young i Ashley Cole
Ashley Young i Ashley Cole
Nekoliko navijača Engleske moglo bi se suočiti sa zatvorom nakon što su na Twitteru upućivali rasističke uvrede dvojici engleskih reprezentativaca Ashleyju Youngu i Ashleyju Coleu.

Ova dvojica igrača promašili su penale u četvrtfinalnom susretu sa Italijom na Euru, nakon čega je Engleska morala pakovati kofere. Motivisalo je to nekoliko pojedinaca da na Twitteru izreknu uvrede na račun dvojice nogometaša. Ubrzo su drugi korisnici Twittera upozorili policiju te su ovi pojedinci nastavili svoje aktivnosti na lažnim nalozima, dok je među njima bilo i onih koji su sve željeli predstaviti kao šalu.

Međutim, iz policije su istakli jasan stav da je ovakvo ponašanje protivzakonito te da specijalizirani istraživači mogu ući u trag ovim osobama. Prošle noći su i iz Engleskog nogometnog saveza istakli kako su ovi napadi potpuno neprihvatljivi, piše The Sun.

Podsjetimo, u martu je 21-godišnji student Liam Stacey dobio 56 dana zatvora nakon rasističkih komentara na internetu u vezi s kolabiranjem na terenu Boltonovog nogometaša Fabricea Muambe.