Serie A
56

Rapsodija na Giuseppe Meazzi: Preporođeni Conteov Inter razbio Lecce u prvom kolu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera fantastično je otvorila novu sezonu Serije A, a oni su u prvom kolu na debiju novog trenera Antonija Contea razbili Lecce rezultatom 4:0.

Inter je od prve minute preuzeo kontrolu nad igrom i vidjelo se da u ovom meču želi osvojiti isključivo tri boda. Igrala se 21. minuta kada je Marcelo Brozović fantastično pogodio s nekih 20-ak metara i doveo svoj tim u vodstv, a samo tri minute nakon toga Sensi postiže još jedan gol s distance za sigurno vodstvo svog tima od 2:0.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u drugom poluvremenu Inter postiže još dva pogotka i na najbolji mogući način otvara novu sezonu.

Prvo je u 60. minuti veliko pojačanje Romelu Lukaku postigao prvi gol u novom dresu kada je rutinski riješio situaciju jedan na jedan s golmanom, a onda u 84. minuti najljepši detalj utakmica kada Candreva silovitim udarcem s nekih 30-35 metara postiže još jedan fenomenalan pogodak za konačnih 4:0.

Ovom pobjedom Inter se popeo na prvo mjesto Serije A nakon prvog kola s obzirom na to da imaju najbolju gol razliku (4:0), dok je na drugom mjestu Lazio koji je također s ubjedljivih 3:0 porazio Sampdoriju u gostima.