Portugalci vrlo opasni
6

Rapsodija Benfice za četvrtfinale Lige prvaka, s ukupnih 7:1 razbili su Club Brugge

D. P.
Slavlje igrača Benfice (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Benfice (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Benfice ostvarili su ubjedljiv trijumf rezultatom 5:1 protiv Club Bruggea u revanšu i tako s ukupnih 7:1 prošli u četvrtfinale Lige prvaka.

Prvi meč u Belgiji završen je rezultatom 2:0 za portugalski sastav, tako da je Benfica večeras imala lakši dio posla. Međutim, Orlovi su to ozbiljno shvatili i postigli čak pet pogodaka te u velikom stilu prošli dalje.

U drugoj minuti poništen je lijep gol Joaa Maria zbog ofsajda i VAR intervencije. Međutim, to je bila najava rapsodije domaćeg tima.

Na prve golove čekalo se do finiša prvog poluvremena. Igrao se 38. minut kada su domaći poveli nakon lijepe akcije koju je golom okončao Rafa Silva.

U nadoknadi prvog dijela Goncalo Ramos je pogodio za 2:0 i tada je već bilo jasno ko će ostvariti trijumf. Na odmor se otišlo s dva gola prednosti za Orlove.

Nastavak donosi rapsodiju domaćeg tima i potpuni raspad Belgijanaca koji nisu bili ni sjena one ekipe koja je odigrala savršenu grupnu fazu tokom jeseni.

Goncalo Ramos je u 57. minuti postigao još jedan gol, a do kraja su Joao Mario i David Neres pogađali za potpuni debakl gostiju.

Utješni gol za oproštaj od ovosezonske Lige prvaka postigao je Bjorn Meijer u 87. minuti. Predivno je pogodio gol Benfice udarcem iz prve.

Tako je Benfica ponovo izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka i postala prvi tim koji je ušao među osam najboljih u Evropi. Club Brugge će sreću potražiti naredne sezone.

Rezultat i strijelci:

Benfica - Club Brugge 5:1 (7:1), (Silva 38', Ramos 45+2', 57', Mario 71', Neres 77')