Nogomet
0

Ranjeni Čelik u nedjelju na Bilinom Polju dočekuje ekipu Olimpica

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Ranjeni nogometaši Čelika će na Bilinom Polju u okviru 10. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Olimpica koja ima je u prvom susretu osmine finala Kupa BiH nanijela poraz od 4:0.

Teška atmosfera vlada u taboru NK Čelika koji će u nedjelju na Bilinom Polju ponovo ugostiti neugodnu ekipu Olimpica. Šef stručnog štaba Nizah Hukić nakon poraza na Bilinom Polju od ekipe Drine iz Zvornika podnio je ostavku na mjestu šefa, a istu je preuzeo njegov asistent Elvedin Beganović koji je danas dao svoje mišljenje na narednu utakmicu sa Olimpicom.

"Situacija je izuzetno teška, bila je teška i prije par kola, a iz utakmice u utakmicu je sve gora i gora. Poraz u Sarajevu protiv Olimpica nas je poljuljao i sada ćemo ponovo igrati sa njima na Bilinom Polju. U Sarajevu smo odigrali jednu od najlošijih utakmica i nadam se da to neće ponoviti u nedjelju. Na koji način ćemo pokušati pobijediti Olimpica, to će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe. Moramo tri puta bolje igrati nego u Sarajevu kako bismo bilo šta napravili", kazao je Beganović.

On je istakao da je veoma teško razmišljati o pobjedi protiv Olimpica na Bilinom Polju te da su Vukovi favoriti u susretu 10. kola Premijer nogometne lige BiH koji će se odigrati na Bilinom Polju.

"Ne možemo obećati da će momci pobijediti, to je veoma teško, ni velike ekipe to ne mogu obećati, što se pokazuje i u našem prvenstvu. Olimpic je i na Bilinom Polju favorit, pogotovo nakon 4:0 gdje su nas ponizili da smo bili bez riječi poslije utakmice. Poradit ćemo na psihi igrača, da krenu razmišljati kako mogu pobijediti, a do njih je šta će pokazati u susretu", zaključio je Beganović.

Kapiten i golman ekipe Čelika Adi Adilović je kazao da trenutna situacija na tabeli ne može biti gora za klub koji ima i ime i historiju te je istakao da je najveća kazna za igrače druga u nizu utakmica sa Olimpicom.

"Nama igračima samo može biti kazna da igramo utakmicu protiv protivnika koji nam je prije dva dana nanio tako težak poraz gdje su nam dali četiri gola i ostavili nas bez ispaljenog metka. Olimpic je sigurno jedna od najjačih ekipa u ligi što su i pokazali. Sama činjenica da protiv takve ekipe imaš imperativ pobjede na domaćem terenu, pokazuje u kakvoj smo situaciji. Ostaje nam samo to da u glavama pokušamo se promijeniti i shvatiti da ovo što smo do sad uradili nije urađeno na dobar način i da pokušamo izvući najbolje iz naredne utakmice", kazao je Adilović, te posebno naglasio:

"Dosta smo obećavali, nismo ništa postigli. Sva krivica i sva odgovornost je na ekipi koja igra i koja će igrati u nedjelju. Nema tu izmišljanja tople vode i traženja drugih krivaca, najveći krivci smo mi igrači jer ne dajemo što smo trebali dati od sebe, za što smo dovedeni ovdje i za što smo plaćeni."

Zeničani će utakmicu sa Olimpicom odigrati u nedjelju na stadionu Bilino Polje sa početkom od 15.30 sati.