Nogomet
0

Hukić: Mi se bojimo sami sebe; Adilović: Vrijeme je da idemo naprijed

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 9. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Drine iz Zvornika.

Zeničani su u dosadašnjem dijelu sezone na domaćem terenu uspjeli uzeti tek bod iz utakmica, a šef stručnog štaba NK Čelik, Nizah Hukić, se nada da će ovaj put upisati tri boda.

"Drina je sigurno opasan protivnik, ali ja bih rekao da su nama svi opasni kada dođu na Bilino Polje, jer više se bojimo sami sebe nego protivnika. Mi smo najveći protivnici sebi nego ekipi protiv koje igramo. Nadam se da će igrači smoći snage i prevazići katastrofalnu igru u Travniku, koja je bila možda i najlošija ove sezone. Nadam se da će se oporaviti, vratiti, i da ćemo sutra uknjižiti prva tri domaća boda", izjavio je Hukić.

Hukić je prokomentarisao i parove osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje će Zeničani gostovati ekipi Olimpica.

"Sigurno je da nismo najzadovoljniji što smo dobili ekipu Olimpica. Oni su izuzetno kvalitetna i nezgodna ekipa pogotovo na gostujućem terenu. Možda je sreća što prvu utakmicu igramo u Sarajevu jer je to prilika da napravimo dobar rezultat pred revanš u Zenici. Imamo ambicije u Kupu i tražit ćemo prolaz dalje. Sigurno je da će biti izuzetno teško jer igramo u srijedu pa u subotu u Zenicu. Sve ekipe su poznate, nema se šta sakrivati i to će biti potpuno dvije različite utakmice", dodao je Hukić.

Nakon dugo vremena na golu Čelika stajat će prvi golman Adi Adilović koji je odsustvovao zbog teške povrede. Adilović je kazao kako je bilo teško pratiti utakmice sa tribina, te da je vrijeme da se krene naprijed.

"Drago mi je da se mogu priključiti ekipi i pomoći im svojim iskustvom na terenu. Bilo je teško pratiti sve ovo s tribina, mnogo teže nego što sam očekivao. Drago mi je da sam se vratio, nakon ne tako lagane povrede, da stanem na gol i vjerujem da ćemo pokazati nešto više nego u proteklim utakmicama, jer bez ikakve sumnje ova ekipa koju mi imamo ne zaslužuje ovo mjesto na tabeli. Već sutra u utakmici sa Drinom to treba da ide uzlaznom putanjom i na tabeli i na terenu", kazao je Adilović.

Utakmica Čelika i Drine na rasporedu je sutra od 15.30 sati na stadionu Bilino Polje.