Zamijenio ga na poluvremenu
0

Ranieri: Na znam šta bih sa Sneijderom

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
U porazu kod Leccea trener nogometaša Intera na poluvremenu je zamijenio Wesleya Sneijdera, a Holanđanin je poslije susreta zatražio pojašnjenje tog poteza od Claudija Ranierija.

Nakon višemjesečnog oporavka od povreda konačno je u utakmici protiv Leccea nizozemski veznjak započeo susret u redovima Intera. Međutim, pri negativnom rezultatu nakon prvog poluvremena Sneijdera je trener Ranieri ostavio u svlačionici, a u igru ubacio Ricarda Alvareza. Novinari su odmah nakon dvoboja zapitali Sneijdera kako komentariše svoj izlazak nakon prvih 45 minuta.

"To je bila trenerova odluka, a ja bih volio odmah sutra popričati o tome s Ranierijem", jasno je poručio Holanđanin. Na konferenciji za novinare poslije utakmice isto je pitanje upućeno i samom Ranieriju.

"On nije igrao loše, ali sam morao povući taj potez kako bi vratio odbrambenu čvrstinu i sigurnost u ekipu. Mi još uvijek ne djelujemo dobro u sustavu 4-3-1-2, a znatno bolje funkcioniramo u formaciji 4-4-2. Sneijder mora igrati iza napadača i biti slobodan prema naprijed da ponekad i napravi grešku, on jednostavno nije bočni igrač. Mogli bi pokušati zaigrati 4-4-1-1, ali za tako nešto nismo uigrani u veznom redu za formaciju u rombu. To smo danas pokušali pa ste vidjeli da nije bilo dobro. Preostalo je da pokušam sa 4-2-3-1 gdje bi Forlan igrao na krilu, a Sneijder iza napadača. Ono što smo danas igrali bilo je odbrambeno vrlo loše, pa mi ponestaje ideja što da radim kako bi uklopio Sneijdera", obrazložio je svoje odluke Ranieri.