Nogomet
0

Ranieri: Inter ima problema, ali Sneijder nije jedan od njih

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
Trener nogometaša Intera Claudio Ranieri, nakon sedam poraza u zadnjih osam utakmica u svim natjecanjima, smatra da loša igra Wesleya Sneijdera nije kriva za posrtanja momčadi.

Novo potonuće na ljestvici Serie A (7. mjesto) nagnalo je trenera kojem mediji u Italiji naveliko traže zamjenu, da konkretnije progovori o problemima u momčadi. Najveća zvijezda „nerazzurra“, nizozemski veznjak Wesley Sneijder, nakon dosta problema s ozljedama ni izbliza ne pokazuje igre iz vremena kada je na klupi Intera sjedio veliki Portugalac Jose Mourinho.

"Sneijder mora igrati iza napadača, jednog ili dvojice, kako bi razvio svoj nogometni potencijal, a bilo bi nekorektno okriviti ga za naše loše rezultate i proglasiti ga problemom. Možemo reći da ovo nije njegova sezona, a na njemu je da riješi taj problem", izjavio je Ranieri na konferenciji za novinare.

"Probleme moramo prevladati, a ključno je vratiti samopouzdanje igrača. Da nije bilo problema ne bi klub smijenio Gasperinija, premda moram reći da su stvari danas drugačije nego su bile kada sam stigao na San Siro", poručio je Ranieri.

Unatoč riječima podrške Sneijderu, izvještaji s Apenina sugeriraju da će Nizozemac zajedno s još jednim nogometašem potpuno izvan forme, urugvajskim napadačem Diegom Forlanom, domaći dvoboj protiv Catanije u nedjelju započeti na klupi.