Nogomet
2

Ranieri: Moji sukobi sa Mourinhom su prahistorija

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Menadžer Leicestera Claudio Ranieri kazao je da je Jose Mourinho fantastična osoba i da su svi problemi koje su njih dvojica imali "prahistorijski".

Šampionski klub igra protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u subotu, a dvojica menadžera imaju burnu prošlost ispunjenu sukobima. Mourinho je nazivao Ranierija gubitnikom nakon što ga je zamijenio u Chelseaju i vrijeđao ga je dok je bio šef Inter Milana.

"Mourinho je fantastičan menadžer, inteligentan i pametan. Naši problemi su bili nekada davno", rekao je Ranieri.

Mourinho je zamijenio Ranierija u Chelseaju 2004. godine i tada je kazao kako smatra Italijana "luzerom", kritikovao je njegove naredbe na engleskom kazavši kako ima 70 godina (u periodu kada je Ranieri imao 56) te se pitao da li on ima mentalitet pobjednika.

Ipak, Ranieri tvrdi da je to sve iza njih, kao u prahistorijskom periodu.

"Naš odnos je odličan i nemamo problema. Zbog čega? Sjećate li se ljeta kada smo imali dobrotvorni meč, a ja sam vodio Rest of the World tim koji je igrao protiv Mourinhove engleske strane. Možda mi treba ponuditi dobro crveno vino. Volim vino i ako mi ga ponudi pit ću s njim na utakmici u subotu", rekao je Ranieri.

Mourinho je posljednjih dana bio na udaru kritičara koje je nazvao "fudbalskim Einsteinima".

"Imali smo lošu sedmicu. Neki fudbalski Einsteini su pokušali izbrisati moju 16-godišnju karijeru i nevjerovatnu historiju Manchester Uniteda te su se fokusirali na tri loša rezultata. Ali novi fudbal je pun Einsteina. Razumijem razočarenje fanova, ali siguran sam da će biti uz tim kao i uvijek", rekao je Mourinho.