Škotski Premiership
0

Rangersima Saše Papca Old Firm, najveći derbi škotskog prvenstva

Totalsport
Kenny Miller (Foto: AFP)
Kenny Miller (Foto: AFP)
Nogometašima Rangersa pripao je najveći derbi škotskog prvenstva. U 9. kolu Premierlige Rangers je kao gost, preokretom u drugom poluvremenu, savladao Celtic s 3-1.

Domaći su na svom Celtic Parku poveli u posljednjim sekundama prvoga poluvremena, nakon što je lopta koju je iz kornera uputio Ki Sung-Yueng pala pred noge Garyja Hoopera kojem nije preostao težak posao.

No, euforiju Celticovih navijača u nastavku je zamijenilo ogromno razočarenje. Već u 49. minuti je, nakon slobodbog udarca koji je izveo Steven Davies, loptu u vlastitu mrežu pospremio Glenn Loovens.

U 55. minuti je domaći golman loše ispucao loptu, a priliku je u nastavku akcije iskoristio Kenny Miller i iz voleja zabio za vodstvo gostiju. Isti je igrač postavio i konačnih 3-1 iz jedanaesterca nakon što je Daniel Majstorović u kaznenom prostoru srušio Kirka Broadfoota.

Milleru, inače bivšem igraču Celtica, je to bio već 13. prvenstveni pogodak ove sezone, a Rangersu deveta pobjeda u isto toliko utakmica. Celtic je, pak, poražen prvi put ove sezone u Premierligi.

U pobjedničkom sastavu bosanskohercegovački nogometaš Saša Papac odigrao je prvo poluvrijeme.

Škotski Premiership, 9. kolo:

Celtic – Rangers 1-3 (Hooper 45 / Loovens 49 - ag, Miller 55, 67 - 11 m)

Redoslijed: 1. Rangers 27, 2. Celtic 24, 3. Motherwell 16...