Igrač Željezničara
101

Ramović: Treba nam podrška navijača, velika je razlika kad njih čujemo

Klix.ba
Sinan Ramović (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Sinan Ramović (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Na početku ove sezone iz redova Mladosti DK u tim Željeznilčara stigao je Sinan Ramović. Do sada je odigrao 14 utakmica, postigao je jedan gol i ubilježio četiri asistencije, a u razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu je govorio o dosadašnjem dijelu sezone, najdražoj utakmici, navijačima i narednim susretima.

Sinan Ramović je rođen 13. oktobra 1992. godine u Goraždu, nosio je dres Goražda, GOŠK-a, Veleža i Mladosti DK, gdje je igrao jako dobro i na 53 utakmice postigao osam golova i ubilježio 13 asistencija. Na Grbavicu je stigao na početku ove sezonu, a debitovao je u Stokholmu protiv AIK-a u okviru kvalifikacija Evropske lige. Nakon toga je za Plave odigrao 14 utakmica, postigao je jedan gol i asistirao za četiri.

Ramović je istakao da je djelimično zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone te da jedva čeka zimske pripreme kako bi se ekipa dodatno uigrala.

"Možemo biti zadovoljni s obzirom na to da smo drastično smanjili zaostatak za prvim mjestom, ali ostaje žal što iz nekih utakmica nismo izvukli više jer smo realno morali. Do kraja imamo težak raspored i moramo biti maksimalno spremni da odgovorimo na sve zahtjeve. Svojim igrama sam zadovoljan, ali držim se toga da uvijek može bolje i postoji dosta prostora za napredak. Kako mene tako i cijele ekipe. Dobro će nam doći zimske pripreme, rekao je Ramović za fkzeljeznicar.ba.

Derbi s najljućim rivalom je izdvojio kao posebnu utakmicu.

"Najdraža utakmica mi je pobjeda protiv Sarajeva za njihov rođendan prije dvije godine kada sam ubilježio dvije asistencije, a najdraži gol mi je naravno prvjenac za Željezničar, moj klub od djetinjstva", rekao je nogometaš Plavih.

Željina devetka svoje slobodno vrijeme provodi sa svojom porodicom, a pored kluba s Grbavice, od malena navija za Chelsea. Od svjetskih fudbalera uživa gledati Brazilca Neymara.

Iskoristio je priliku da pozove navijače na narednu premijerligašku utakmicu, ali i zatražio podršku u narednim susretima..

"Želio bih pozvati navijače da nam pruže podršku i narednom periodu jer će nam trebati više nego ikada. Velika je razlika kad njih čujemo", poručio je Ramović za kraj.