Očekuje dobar doček
25

Ramos pred meč s Engleskom: Nisam želio povrijediti Salaha, savjest mi je čista

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Španije Sergio Ramos pred gostovanje Engleskoj u sklopu Lige nacija kazao je kako nema straha od toga kako će ga dočekati engleski navijači zbog duela s Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka nakon kojeg je Egipćanin još u prvom poluvremenu napustio teren.

Ramos je već mjesecima na velikom udaru javnosti, a posebno navijača Liverpoola koji smatraju da je namjerno povrijedio Salaha, što je s druge strane teško zamislivo. Ramos, kao i svaki put do sada, kazao je da nije imao namjeru povrijediti protivnika i da mu je savjest čista.

"Ne brinem se oko toga kako će me engleski navijači dočekati. Nikada u životu nisam želio povrijediti igrača na terenu, savjest mi je mirna u vezi s tim što se dogodilo te noći i ne želim da me išta dotiče. Znam da se engleski navijači odnose prema igračima onako kako oni zaslužuju, tako da nemam briga", kazao je Ramos.

Podsjećamo, Salah je povredu zadobio u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0, a zbog povrede ramena pod uputnikom mu je bio i nastup na Svjetskom prvenstvu. Ipak, uspio se koliko-toliko oporaviti na vrijeme, igrao je za Egipat i postigao je jedan pogodak.

Engleska i Španija svoj meč četvrte grupe Lige A Lige nacija igraju u subotu s početkom u 20:45 sati.