Uoči finala
483

Ramos otvoreno o Salahu: Sjajan je, ali ga je smiješno porediti s Ronaldom i Messijem

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Real Madrida Sergio Ramos istakao je da se napadač Liverpoola Mohamed Salah ne može porediti sa Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem i da su takva poređenja smiješna.

Ramos je kazao da Salah još uvijek nije ni blizu nivoa na kojem je pomenuti dvojac, ali je istakao da nema dileme u tome da je Egipčanin sjajan igrač. Ipak, prema njegovim riječima, smiješno je govoriti da je na nivou Ronalda i Messija.

"Porediti neke igrače sa Ronaldom i Messijem je nešto što ne možete još uvijek uraditi. Iskreno, ne mogu da vjerujem da neko kaže da je Salah na njihovom nivou. Postoje igrači koji su trenutno u modi, ali oni dođu i prođu, a postoje i oni koji ostanu i koji su konstantni. Salah je sjajan i tu nema nikakve dileme, ali reći da je na nivou Messija i Ronalda je smiješno", rekao je Sergio Ramos.

Finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola igra se u subotu s početkom u 20:45 u Kijevu, a glavni arbitar meča je Srbijanac Milorad Mažić.

Real će u ovom meču pokušati doći do treće uzastopne titule Lige prvaka, dok će Liverpool na čelu s Jurgenom Kloppom pokušati osvojiti prvi trofej od dolaska Nijemca na Anfield.