Podrška Zidaneu
40

Ramos: Ispadanje iz Kupa kralja nije sramota, već neuspjeh

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Real Madrida Sergio Ramos smatra da ispadanje Kraljevskog kluba iz Kupa kralja nije sramota, već neuspjeh, a dodao je i to da će nogometaši pružiti podršku treneru Zinedineu Zidaneu.

Jedan od najboljih defanzivaca današnjice rekao je da klub prolazi kroz teške trenutke te da igrači moraju naučiti iz grešaka koje prave.

"Ne bih rekao da je ispadanje iz Kupa kralja sramota, već bi to nazvao neuspjehom. Prolazimo kroz teške trenutke, ali moramo naučiti iz naših grešaka i ostati zajedno", kazao je kapiten Real Madrida, a potom dodao da trener Zidane ima punu podršku igrača:

"Svi smo odgovorni za ovakvu situaciju. Ne volim promjene i igrači će stati uz trenera Zidanea. Neću vam reći šta nam je rekao predsjednik i o čemu smo razgovarali s trenerom. Bilo je vidljivo koliko je njemu teško palo sve. Nama je najgore", završio je Ramos.

Ispadanjem iz Kupa kralja Real Madrid je ostao samo u borbi za trofej Lige prvaka koji su osvojili u posljednje dvije godine, a oni se nakon 19 odigranih utakmica nalaze 19 bodova iza Barcelone, s tim da imaju utakmicu manje.