Veznjak presretan
462

Rakitić: Neka izgori cijela Hrvatska!

Piše: N. K.
Ivan Rakitić (Foto: AFP)
Ivan Rakitić (Foto: AFP)
Strijelac odlučujućeg penala za Hrvatsku u večerašnjem trijumfu nad Rusijom za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva Ivan Rakitić nije krio oduševljenje nakon utakmice.

"Ovo je nevjerovatno. Bili smo dobri u drugom poluvremenu i produžecima. Trebalo je da u produžecima potvrdimo pobjedu, ali smo primili još jedan gol. Ne može jednostavno, takvi smo. Neka sada izgori cijela Hrvatska, nema veze", rekao je Rakitić nakon meča.

I štoper Dejan Lovren je istakao kako Hrvatska ne zna jednostavno pobijediti.

"Mogu misliti kako je sada u Hrvatskoj. Volimo sebi da zakomplikujemo, s onim kasnim primljenim pogotkom. Ovo je za cijelu naciju u Hrvatskoj i u svijetu. Svi smo ponosni. Znali smo da možemo do pobjede i nakon primljenog gola u 115. minuti, zato što imamo karakter i ličnost da odemo do kraja. Vjerujemo u svakoga od nas i dajemo sebi podršku. Bilo je teško igrati zbog uslova, bilo je dosta sparno. Sada više nemamo šta da izgubimo, idemo do kraja", rekao je Lovren.

Hrvatska će u srijedu igrati protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva. U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Belgija.