Nogomet
0

Rahimić: Vjerujem da uz podršku navijača možemo savladati Široki Brijeg

Klix.ba
Nakon reprezentativnih utakmica i pauze u Premijer ligi BiH, ovog vikenda utakmicama 23. kola nastavlja se takmičenje u elitnom rangu bh fudbala. Fudbaleri Mladosti će na svom stadionu u Doboju u nedjelju od 16 sati i 30 minuta ugostiti ekipu Širokog Brijega.

U posljednja dva susreta ekipa Ibre Rahimića je ostvarila dvije pobjede (Široki -Kup BiH i Velež - prvenstvo) koje su timu iz Doboja vratile samopouzdanje i energiju koja im je prijeko potrebna u finišu sezone.

''Ulazimo u jednu utakmicu koja je po meni historijska za nas, jer ako pobjedimo, gotovo sigurno ostajemo u Premijer ligi. Igrači su svjesni situacije i dat će svoj maksimum kako bi upisali tri boda. Uz podršku navijača vjerujem da možemo do pobjede koja bi nam obezbjedila potrebni mir u finišu sezone'', rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić pred susret sa Širokobriježanima.

Među igračima vlada optimizam, a Pavle Sušić i golman Adnan Hadžić su na press konferenciji istakli kako očekuju tri boda.

''Očekuje nas teška utakmica. Obje ekipe imaju veliki motiv, ali mislim da mi imamo i više želje s obzirom da se borimo za opstanak. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu i mislim ako ispštujemo sve ono što smo se dogovorili prethodnih dana rezultat neće izostati'', rekao je borbeni Pavle Sušić.

Golman Mladosti, Adnan Hadžić, je svjestan da je Široki čvrsta ekipa koja se želi domoći evropskih utakmica naredne sezone, ali uz maksimalan angažman svojih kolega i ogromnu podršku Crvene Legije očekuje tri boda.

''Široki je jako dobra ekipa koja je na početku sezone imala ambicije da se bori za titulu. U drugom dijelu sezone pali su u rezultatsku krizu pa vjerujem kako su im bodovi potrebni kako bi izboril izlazak u Evropu. Pripremali smo se jako dobro za ovaj susret, digli smo svoju formu i sigurno je kako očekujemo dobar meč. Nijedna ekipa nije favorit protiv nas na domaćem terenu pa tako ni Široki. Uz podršku publike vjerujem da možemo doći do tri boda'', kazao je Hadžić.

U susretu sa Širokobriježanima Rahimić i njegovi pomoćnici neće moći računati na povrijeđenog Igora Počeka i na Mehmedaliju Čovića, koji je zbog privatnih problema odsutan i neće biti u konkurenciji za ovaj susret.

Susret između Mladosti DK i Širokog Brijega na rasporedu je u nedjelju od 16 sati i 30 minuta.

Meč će suditi Šehović Admir iz Sarajeva sa pomoćnicima Goranom Duvjakom iz Odžaka i Hrvojem Turudićem iz Čitluka.

Za delegata ovog susreta imenovan je Krunislav Džijan iz Orašja, dok će posmatrač suđenja biti Dragan Anđelić, takođe iz Orašja.