Nogomet
2

Rahimić: U Široki po povoljan rezultat

Klix.ba
Ibro Rahimić (Foto: FK Mladost Doboj-Kakanj)
Ibro Rahimić (Foto: FK Mladost Doboj-Kakanj)
Ekipa Širokog Brjega će u srijedu od 15 sati na Pecari ugostiti Mladost u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da domaća ekipa ima ulogu favorita, ali šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić najavljuje kako će njegovi igrači pružiti svoj maksimum u nastojanju da izbore povoljan rezultat koji bi im pružio izgledne šanse da se u revanšu plasiraju u polufinale Kupa BiH.

''U Široki putujemo s namjerom da izborimo povoljan rezultat koji bi nas ostavio u igri za plasman u polufinale. Sigurno je kako je tempo utakmica subota-srijeda-subota jako naporan za sve timove, ali mi trenutno raspolažemo sa jako mnogo igrača i vjerovatno ću odmoriti nekoliko igrača koji su igrali u prethodna dva susreta kako bi odmorni dočekali prvenstveni susret na Grbavici'', rekao je šef stručnog štaba Mladosti u izjavi za fkmladost.ba.

Podsjećamo, ekipa Širokog je u ovoj sezoni već upisala jedan trijumf (3:0) nad ekpiom Mladosti u okviru osmog kola Premijer lige.

Susret četvrtfinala Kupa BiH između Širokog i Mladosti igra se sutra od 15 sati na stadionu Pecara. Meč će suditi Husein Terzić iz Travnika sa asistentima Beljo Davorom i Macić Amerom iz Mostara. Četvrti sudija bit će Emir Spahalić iz Mostara. Za delegata ovog susreta imenovan je Ivica Galić, dok će posmatrač suđenja biti Alija Lizde (oba iz Mostara).