Nogomet
6

Rahimić i Bošković: Uz podršku Crvene legije do tri boda protiv Širokog Brijega

Klix.ba
Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva. U sedmom kolu Premijer lige tim Ibre Rahimića će na domaćem terenu ugostiti Širokobriježane koji su u prošlom kolu savladali Krupu rezultatom 3:1.

"Nakon dobrih rezultata na startu prvenstva slijedi nam vrlo važna utakmica pred pauzu u prvenstvu. Dobro poznajemo kvalitete Širokog, oni su izuzetno dobra ekipa, ali mi u ovom momentu igramo dobro i nadam se da ćemo dobre igre do sada krunisati sa nova tri boda, jer to naši navijači zaslužuju", rekao je trener Mladosti Ibro Rahimić.

Ibro Rahimić
Ibro Rahimić

Cilj Mladosti je ostati u gornjem dijelu tabele.

"Široki nam je na neki način ostao i dužnik. Želimo ih pobijediti i pokazati da smo s razlogom u gornjem dijelu tabele. Do sada smo slavili protiv Sarajeva, Želje, Čelika, cilj nam je svakako da slavimo i protiv ostale tri velike ekipe, Zrinjskog, Slobode, pa i Širokog već u nedjelju", rekao je Rahimić.

Darko Bošković
Darko Bošković

Beskompromisni borac sredine terena Darko Bošković je istakao da je atmosfera u timu sjajna i da su cilj tri boda koja bi njegov tim ostavila u gornjem dijelu tabele.

"'Unutar ekipe atmosfera je odlična. Željno očekujemo meč protiv Širokog, motiva ne nedostaje, želimo nastaviti svoj niz sjajnih rezultata i pozivam našu Crvenu legiju da nam kao i uvijek bude dvanaesti igrač i pruži veliku podršku kako bismo slavili i održali se u vrhu tabele", izjavio je nogometaš Mladosti.

Duel sa Širokobriježanima će zbog povreda propustiti Pavle Sušić i Mirza Rizvanović, dok Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve ostale igrače.

Susret između Mladosti i Širokog Brijega igra se u nedjelju 28. augusta u 17:00 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Amerom Macićem i Davorom Beljom (obojica iz Mostara). Četvrti sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će iza golova biti Adis Mulahasanović i Haris Kaljanac (Sarajevo). Delegat susreta je Franjo Grganović iz Novog Travnika, a posmatrač suđenja je Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).