Nogomet
3

Mladost dočekuje Rudar u Kupu BiH: Domaćin ne sumnja u pobjedu

Klix.ba
Igrači Ibre Rahimića žele opet obradovati svoje navijače (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Igrači Ibre Rahimića žele opet obradovati svoje navijače (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sutra su na programu utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ekipa Mladosti će na svom stadionu u Doboju igrati protiv prijedorskog Rudara u 16 sati.

Ekipa Ibre Rahimića igra preporođeno u novoj sezoni Premijer lige i sa 15 bodova je na diobi trećeg mjesta premijerligaške tabele.

U Kup takmičenju igrači Mladosti žele nadmašiti prošlogodišnji uspjeh kada su igrali u četvrtfinalu protiv Širokobriježana, a to je u izjavi za fkmladost.ba potvrdio menadžer dobojskog premiejrligaša, Ibro Rahimić.

"Cilj nam je da u Kup takmičenju ponovimo prošlogodišnji uspjeh, odnosno da ga nadmašimo ukoliko nam se ukaže prilika. Ekipa Rudara igra jako dobro u Prvoj ligi RS i sigurno je da će biti neugodan protivnik baš kao što su bili i u Premijer ligi. Ipak mislim da smo mi trenutno daleko kvalitetniji tim i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje".

Rahimić i Šabić će u duelu protiv Prijedorčana vjerovatno koristiti kombinovani sastav, a u startnoj postavi Dobojlija bi svoje mjesto trebao naći iskusni Mirza Rizvanović, koji sa optimizmom dočekuje susret sa Rudarom.

"Ekipa Rudara nakon ispadanja u Prvu ligu RS-a igra sjajno, uz Borac su glavni kandidat za povratak u Premijer ligu i svakako su tim koji ne smijemo podcijeniti. Ono što ja mogu da garantujem jeste da će ko god da istrči na teren u srijedu protiv Rudara iz Prijedora pružiti svoj maksimum jer nama je i Kup jako bitan kao i domaće prvenstvo i nastojat ćemo da i u Kupu idemo što je dalje moguće", rekao je pouzdani desni bočni tima iz Doboja Mirza Rizvanović.

Pravdu na susretu između Mladosti DK i Rudara iz Prijedora dijelit će Mateo Musa iz Čitluka sa asistentima Davorom Beljom i Silviom Bubalom iz Mostara. Četvrti sudac će biti Dario Karačić iz Čitluka. Susret se igra u srijedu sa početkom u 16 sati na stadionu u Doboju.