Vedad Ibišević
0

"Raduje nas pobjeda nakon lošeg razdoblja"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Šest ligaških utakmica trajao je Hoffenheimov niz bez pobjede. Prekinut je on u Gelsenkirchenu na gostovanju kod Schalkea u utakmici 20. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

"Nakon tako dugog sušnog razdoblja pobjeda, naravno, raduje. Nismo igrali loše u posljednje vrijeme, nedostajao je tek pogodak. Sada smo stigli i do slavlja kojeg moramo nastaviti graditi", kazao je Vedad Ibišević u razgovoru za Spox.com, osvrnuvši se potom i na sam susret koji je završio 1-0 u korist gostiju:

"Premda je Schalke odigrao utakmicu ispod svojih mogućnosti to nikako ne umanjuje našu pobjedu."

Podsjetimo, početkom godine Hoffeheimovu klupu napustio je Ralf Rangnick kojega je zamijenio dotadašnji pomoćni trener Marco Pezzaiuoli.

Šta se popravilo u Hoffenheimovoj igri?

Izgledali smo kompaktnije, dobro smo se branili i kreirali brojne kontranapade koji su vodili do izglednih situacija za postizanje pogodaka. Moramo još poraditi na njima kako bismo zabijali ranije.

Je li Ryan Babel pojačanje?

Apsolutno. Vidi se da je riječ o nogometašu koji donosi kvalitet. Zabavno je igrati s njime. Profitiramo pritom i ja kao napadač i tim u cjelosti. Dobro se kreće i otvara prostor, ono što čini izgleda prilično dobro.

Jesu li novopridošli igrači nadomjestili one koji su otišli?

Takvo je što još prerano ustvrditi. Izgubili smo neke važne igrače, ali i dobili neke nove koji vrijede. Tek treba vidjeti kakva nam je trenutno situacija, možemo li započeti novu seriju. Najbolje već protiv Kaiserslauterna.

Mjesto u evropskim takmičenjima?

Ne ide to tako brzo. Nismo slavili u prijašnjih šest utakmica, ne treba pretjerivati, idemo iz utakmice u utakmicu.

Je li Evropska liga i dalje cilj?

Bio bih zadovoljan. Naravno, voljeli bismo mi biti prvi, ali treba biti realan i skroman.

Kakvim biste ocijenili zajednički rad s trenerom Pezzaiuolijem?

Imamo dobar odnos i cijela ekipa stoji iza njega. Nakon što smo pod njegovim vodstvom ostvarili prvu pobjedu želimo i nastaviti niz. Želimo pokazati da smo i dalje sposobni pobjeđivati.