Adaptacija u toku
18

Radovi na zgradi Nogometnog saveza BiH još traju, useljenje zavisi od utakmica Lige nacija

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Radovi na novoj poslovnoj zgradi NS BiH odvijaju se prema planiranoj dinamici, rečeno je za Klix.ba iz administracije Nogometnog saveza BiH.

Na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, održanoj u decembru, predstavljen je idejni projekt sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekta u koji je administracija saveza trebala preseliti u drugoj polovini ove godine.

"Radovi na novoj poslovnoj zgradi NS BiH odvijaju se prema planiranoj dinamici, a samo useljenje u objekt će ovisiti o dinamici njegovog opremanja i zauzetosti administarcije organizacijom utakmica UEFA Lige nacija", rečeno je za Klix.ba iz NS BiH.

Generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković je u ranijoj izjavi rekao da bi nova zgrada Saveza trebala biti funkcionalna, moderna te atraktivna i privlačna ljubiteljima nogometa, ali i svim drugim ljudima

"Kuća nogometa i njena okolina trebaju biti prvenstveno funkcionalne, moderne te atraktivne i privlačne ljubiteljima fudbala, ali i svim drugim ljudima. Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar s tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, zatim restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni s potrebama Generalnog sekretarijata", rakao je Baković.

Ovaj objekt koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u ulici Bulevar Meše Selimovića.