{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radovi na zgradi Nogometnog saveza BiH još traju, useljenje zavisi od utakmica Lige nacija

6.7.2018. u 22:10
18
19
Radovi na zgradi Nogometnog saveza BiH još traju, useljenje zavisi od utakmica Lige nacija
18
Radovi na novoj poslovnoj zgradi NS BiH odvijaju se prema planiranoj dinamici, rečeno je za Klix.ba iz administracije Nogometnog saveza BiH.
Na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, održanoj u decembru, predstavljen je idejni projekt sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekta u koji je administracija saveza trebala preseliti u drugoj polovini ove godine.

"Radovi na novoj poslovnoj zgradi NS BiH odvijaju se prema planiranoj dinamici, a samo useljenje u objekt će ovisiti o dinamici njegovog opremanja i zauzetosti administarcije organizacijom utakmica UEFA Lige nacija", rečeno je za Klix.ba iz NS BiH.

Generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković je u ranijoj izjavi rekao da bi nova zgrada Saveza trebala biti funkcionalna, moderna te atraktivna i privlačna ljubiteljima nogometa, ali i svim drugim ljudima

"Kuća nogometa i njena okolina trebaju biti prvenstveno funkcionalne, moderne te atraktivne i privlačne ljubiteljima fudbala, ali i svim drugim ljudima. Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar s tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, zatim restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni s potrebama Generalnog sekretarijata", rakao je Baković.

Ovaj objekt koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u ulici Bulevar Meše Selimovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će ostati najduže u evropskim takmičenjima ove sezone?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: