Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Još jedan Zmaj je na pomolu. :)
Uh, kako bi bilo dobro da mali uspije u Rusiji. Igra na poziciji defanzivnog veznog. Zelim mu svu srecu i uspjesnu fudbalsku karijeru, kako u klupskom, tako i u dresu nasih Zmajeva. Nadam se da cemo ga gledati na EP u Francuskoj :)
Ako je i jedan jedini sat proveo sa Alenom Avdicem, na terenu ili van njega, nema sanse da uspije, jer glupost je prelazna, definitivno! Svojevremeno su se dva fudbalska fanatika kladila u pozamasnu cifru, da li Alen Avdic kad je bio u najboljim fudbalskim godinama, moze da pretrci teren stadiona na Kosevu, naravno prazan , pritom da vodi loptu i da da gol.. Nazalost po onog ko se kladio da to Alen moze istom je lopta pobjegla u aut.
Hahahahahahaha, smijesan si sa svojom skromnom inteligencijom! To nema veze sa stvarnoscu o cemu ti pricas! Samo mi za kraj navedi te "strasne" rezultate tog svjetski "poznatog" trenera! Fergunson je mala maca za Ivicu po tvome :-).
Stalno neka prepucavanja, ko je namjestio ko je od koga kupio kod gdje igra. Ovdje je stvar o našoj budućnosti, Samire majstore samo naprijed, ne zaboravi odakle si i nemoj voliti svoju domovinu manje od onog što je vole ovi današnji ZMAJEVI i bit će naš ljubimac. :)
ne provaljuj se, taj film erica cantone je socijalni film i tu se prica zavrsava, a ti skontaj zasto. u njemackoj je i dzeko poznatiji i od paje i svabe pa to ne znaci da je bolji fudbaler nego je ivica osim bio. svabo gdje god je bio uvijek je bio uvazavan i cijenjen, snimali se dokumentarni filmovi, pisale se knjige, njegov rad je ostavio uticaja na mnoge trenere i sportske radnike. uzalud se trudis, ali svi ti magovi koje si jadan nabrojao izuzev vahe i bajevica nisu nigdje ostavili tako upecatljiv dojam kao ivica osim.
Ivica Osim samo uziva ugled u vasim glavama, vi stalno zaboravljate na fudbalske magove o kojima sam ti govorio, pa da spomenem jos i jednog Vahu, Bajevica, Enveru, da ne govorim o Barbi, Hasanu i ostalima koji su sigurno puno poznatiji i priznatiji od vase legende sa kojom smarate! Koliko si naivan i bezobrazan sagovornik govori i taj smijeh za Paju koji je sigurno poznatiji u Njemackoj nego taj vas hvaljeni Osim, a osim toga Cantona nije drvosječa iz Tarcina da tako minimiziras njegov film koji govori o fudbalsim velikanima, a ne pijacarima, ja te samo pitam zasto svjetski fudbalski gigant Cantona nije snimio film o nekoj vasoj "legendi"?! Ja znam odgovor, a ti ga skontaj :-)
fudbalski je uspjeh naci se u filmu cantone, hajd da i da to cujem haha papetu svaka cast, jeste veliki uspjeh, puno je stranaca igralo u francuskoj, ali ni to priznanje mu nije pomoglo da nadje posao i zadrzi isti u nekom solidnom klubu prve francuske lige. ivica osim iako nije izabran za najboljeg igraca ijedne drzave i dalje uziva vece postovanje sirom evrope i svijeta. i na kraju mirko jozic je bio selektor kad je mlada reprezentacija jugoslavije bila prvak svijeta, a fazlagic je samo u pitarskoj glavi stvarao igrace za A reprezentaciju bivse jugoslavije, ali ni manje ni vise nego kao pomocni trener:)
jos ce on koji put na probe...koji levati ovi njegovi agenti !
Znas li za podatak da je Pape proglasen pazi sad najboljim stranim fudbalerom u Francuskoj (fudbalskoj velesili) svih vremena?! Paja se nadje u filmu fudbalskih velikana Cantone, dok se vase legende tipa Nikole nalaze u emisiji Vatrene ulice. Pape je sa ovom Reprezentacijom skocio sa 40 i nekog mjesta na 23, a vjerujem nakon pobjede nad Grckom docit ce minimalno na 20 mjesto svjetskih Reprezentacija-sta ces vise. Rekao sam ti za Fazlagica prvak svijeta sa mladom fudbalskom reprezentacijom bivse drzave-Cile. Ja mislim da vi sa vasim "legendama" mozete samo i samo sanjati takve uspjehe! Ta "opravdanja" sto nalazis za Ivicu i vodjenje Reprezentacije su vise nego smijesna, tako da nema potrebe da ih komentarisem!
sto se tice produzavanja ugovora sa safetom, jeste se svabo najvise pitao jer se njegova rijec kad je reprezentacija najvise pika, u premijerligaski fudbal se nikad nije mijesao. On je uvijek spominjao da je reprezenacija njemu najvaznija, jer zna da odlazak reprezentacije bih na veliko takmicenje ce uveliko pomoci i bih klupski fudbal, drugacije ne moze, savez ce zaraditi novac sto ce omoguciti ulaganje u infrastrukturu sto znaci poboljsavanje uslova rada i samim tim podizanje kvalitet fudbala, vece interesovanje i sl.
hajd ti nabroj igracke i trenerske uspjehe safeta i haseta. njih dvojica su najbolji samo u pitarskim glavama. nikad niste imali ni jednog igraca a kasnije i trenera da je bio cijenjen kao ivica osim. znaci nijednog, nisi gledao svabu kao igraca i ne mozes ocijenjivati njegov rad. covjek je bio virtouz ali i cesto imao problema sa zdravljem. safetu svaka cast, ali i on sam bi rekao da je svabo institucija za njega. za razliku od tebe, on ne mrzi sve sto ima sa zeljom. sto se tice svabe i reprezentacije bih nije bio selektor jer je tadasnjem savezu bilo vaznija podobnost, a ne sposobnost. da covjek zna sta radi dovoljno mu je bilo godinu dana iako otezanog zdravlja da uspostavi normalne odnose u savezu.
Kakve vase legende? (Najbolji fudbaler svih vremena u BiH Pape, a na drugom mjestu rahmetli Hase, da ne nabrajam ostale). Znamo licnost Ivice iz doba igracke karijere, a kada je rijec o trenerskoj karijeri posjeti me na njegove uspjehe, jer ako cemo gledati uspjehe BH trenera onda je Ciro vrh! Za mene je Ivica polozio onda kada je bio zdrav, mlatio lovu po Japanu i j.e.b.a.l.o.mu se za BiH. O produzenju ugovora za Papeta, ako to pripisujete Ivici (ispada da je NSBiH on privatizovao), onda isto sve sto i ne valja u BH nogometu, a puno toga ne valja, treba pripisati upravo tom gospodinu. Prema tome prestanite se kititi tudjijim perijem i uvazavajte cinjenice!
dzeko jeste bio slab kad je pocinjao u seniorima u zelji. on posjeduje talenat, ali se uvijek mora snjim puno raditi, zato i danas mancini ima problema jer ocekuje da on sam radi na sebi. ebiga, ne ide tako s dzekom, najbolje je to pokazao magath koji je od njega napravio igracinu ali nakon puno dodatnih treninga i strpljenja. sreca pa je naisao na tako strpljivog ali i tvrdoglavog trenera, inace bi i u njemackoj prosao isto kao i u engleskoj sada, vise bi sjedio na klupi nego sto bi igrao. i njegovi poceci u vfl jesu bili skromni, uglavnom je pocinjao s klupe.
pa ako je mirsad fazlagic bio neka trenercina, sto nije bio selektor jugoslavenske A reprezentacije? Ivica osim je bio jer je bio cijenjen i kao igrac, ali i kao trener u cijeloj jugoslaviji, a kasnije i sire, za fazlagica znaju samo pitari i stari navijaci zelje jer je prvo igrao u zelji pa onda u sarajevu. ni safet ne bi danas bio selektor bih da mu ivica osim nije produzio mandat, znamo kako su prosle kvalifikacije zavrsene i samo je svabo insistirao na njegovom ostanku. da nije insistirao davno bi bio bivsi jer je i sam zelio da ne produzuje ugovor sa nfsbih. toliko o pitarima, uvijek bili i ostali u sjeni zeljinih legendi i igraca.
NISTA OVO NE BI BILO BEZ NASEG KUMA VOLI GA BRAT!
kazes "pa nismo brate ja.dni i ma.leni klu.bic da ig.raca pro.damo za 50.000 eura" za kolko ste prodali Dzeku?? i to zahvaljivali bogu sto ste dobili te pare. nazivali ga "klocem" i kako vec ne, a sad govorite da je zeljina skola. teplice i plisek su od njega napravili igraca, a ne zeljo...