Nogomet
37

Radnik izvukao remi u gostima protiv Beroea u 1. pretkolu Evropske lige

Piše: O. T.
U 1. pretkolu Evropske lige Radnik iz Bijeljine je odigrao neriješeno protiv favoriziranog predstavnika Bugarske ekipe Beroea (0:0).

Ovo je bio debitatnski nastup Radnika u evropskim takmičenjima i može ga pamtiti po vrlo dobrom rezultatu.

Aktuelni šampion Kupa Bosne i Hercegovine susret protiv Beroea počeo je u sljedećoj postavi: Lučić, Zeljković, Kojić, Memišević, Čelebić, Stokić, Beširović, Martinović, Vasić, Đurić i Obradović.

Tim Slavka Petrovića na samom startu meča mogao je doći do zlata vrijednog pogotka kada je Obradović sa manje od pet metara promašio poluprazan gol nakon ubačaja Zeljkovića. Tako je napadač Radnika propustio na svoj 25. rođendan postići izuzetno važan gol za svoj tim.

Radnik je igrao svoju prepoznatljivu igru, bio je disciplinovan i čekao je svoju priliku. Domaći tim je u nekoliko perioda prvog dijela imao inicijativu, ali nisu uspijevali ugroziti gol našeg predstavnika.

Ni drugo poluvrijeme nije donije mnogo veći tempo niti veći broj šansi. Ponovo se sve svodilo na poprilično blage pokušaje sa distance ili nakon prekida. Tim iz Bijeljine je još jednom opasno zaprijetio u 81. minuti i ponovo je Obradović bio u prilici, ali je golman bugarskog tima odbranio njegov udarac.

Iako je 0:0 nezgodan rezultat pred uzvrat, jer Beroe eventualnim golom u gostima u Bijeljni može napraviti mnogo problema Radniku, naš tim zaslužuje pohvale pošto je Beroe favorit u ovom okršaju.