Narušen odnos
22

Radio Cope: Ramosu je dosta Pereza i želi otići iz Reala

Klix.ba
Florentino Perez i Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Florentino Perez i Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Španski Radio Cope javlja da je odnos između kapitena Real Madrida Sergija Ramosa i predsjednika Florentina Pereza narušen do te mjere da defanzivac želi otići iz kluba.

Ramos navodno vjeruje da je odnos s Perezom došao do tačke kada više nema povratka te da su svi "mostovi" koji ih povezuju srušeni.

"Odnos je uništen, komunikacije gotovo da i nema. Ramos je rekao da mu je dosta svega te da je umoran. On zna da Perez priča loše o njemu te ne može podnijeti to da predsjednik za poraz od Ajaxa krivi upravo njega. Ne može podnijeti da neko sumnja u njegovu posvećenost", saopćeno je putem radija.

Navodi se i da Ramos ima ponude iz Evrope, ali i Kine te da želi otići potpuno besplatno, međutim, ako ga bude morao pustiti, Real želi nešto zaraditi. Navodno je razgovor obavljen prije dvije sedmice te je Ramos izrazio želju da ode.

"Njegovi ljudi su mi rekli da ima veoma dobru ponudu iz Kine, ali da taj klub ne može platiti odštetu. Šta mu mogu reći osim da je nemoguće da Real pusti svog kapitena besplatno. Bio bi to opasan presedan", izjavio je Perez.

Predsjednik i Ramos su se verbalno sukobili u svlačionici stadiona Santiago Bernabeu nakon ispadanja iz Lige prvaka. Tada je Ramos kazao da je spreman otići ukoliko mu se isplati ugovor. Vrijeme nije pomoglo, nego se situacija pogoršala tako da Ramos želi napustiti Real, prenosi Marca.