Italijanski agent
0

"Radi se na transferu Džeke u Milan"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Italijanski agent Claudio Pasqualin, jedan od onih čije mišljenje tamošnji mediji iznimno uvažavaju, tvrdi da još uvijek postoji mogućnost da Edin Džeko postane novi napadač Milana.

Nedavno je Milan produžio sponzorsku saradnju sa Fly Emiratesom, aviokompanijom čije je sjedište u Dubaiju, prema kojem bi u sljedećih pet godina trebao prihodovati najmanje 60 miliona eura.

Pasqualin tvrdi da punija blagajna kluba sa San Sira neće promijeniti politiku okretanja prema mladim nogometašima, ali da bi se transfer bh. napadača iz Wolfsburga trebao očekivati.

"Sponzorski novac neće promijeniti poslovnu strategiju kluba, ali mislim da će Edin Džeko stići u Milan. Također, mislim da se na tom transferu već radi. Što se Miloša Krasića (moskovski CSKA) tiče, tu sam pesimističniji. Kao i u vezi ostanka Jan-Klaasa Huntelaara u klubu", tvrdi Pasqualin.

Džeku i Milan povezuje se već neko vrijeme. Italijanski klub u nekoliko je navrata javno pokazao želju za osnaživanjem kadra dovođenjem tog napadača koji bi volio ostvariti transfer u klub snova, međutim svaki se puta odštetni zahtjev pokazao previsokim. Spominje se 40 miliona eura.

Džeko (24) je ugovorno vezan s aktuelnim prvakom njemačke Bundeslige do kraja juna 2013. godine.