Nogomet
7

Radeljić: Bolji smo od Zvijezde, potvrdit ćemo to na terenu

Klix.ba
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Ovog vikenda se igra 18. kolo BHT Premijer lige BiH, a Zrinjski će u Mostaru ugostiti ekipu Zvijezde. Snažni stoper domaćih, Anto Radeljić, vjeruje u pobjedu Plemića.

Zrinjski je proteklog vikenda pružio sjajnu partiju u Prijedoru i savladao ekipu Rudara rezultatom 2:0.

"Zasluženo smo osvojili vrlo bitna tri boda, koja nas ostavljaju u samom vrhu. Svi smo dobro odigrali i sigurno da smo zadovoljni ishodom meča. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati protivnike", izjavio je Radeljić u razgovoru za portal Klix.ba

U narednom, 18. kolu, koje se igra ovog vikenda, Zrinjski će ugostiti Zvijezdu. Radeljić očekuje pobjedu svog tima.

"Nema laganih utakmica u prvenstvu. Dolazi nam Zvijezda, ali mi nećemo puno gledati protivnika nego se koncentrisati samo na sebe. Ako mi budemo pravi pobjeda neće doći u pitanje. Mislim da smo bolja ekipa od Zvijezde, potvrdit ćemo to na terenu i trijumfom se oprostiti od naših navijača za ovu polusezonu s obzirom na to da posljednju utakmicu igramo u Travniku", rekao je defanzivac Zrinjskog.

Igrom svoje ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva je zadovoljan.

"Zadovoljan jesam, ali uvijek može bolje. Ako nastavimo pobjeđivati, sigurno je da ćemo igrati zapaženu ulogu u prvenstvu", završio je Radeljić. Zrinjski i Zvijezda utakmicu igraju u subotu od 15 sati.