Nogomet
8

Amer Bekić: Očekivali smo dobre rezultate, želimo ostati na vrhu

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Zrinjski je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli BHT Premijer lige. Dobri rezultati Mostaraca su, prema riječima napadača i mladog reprezentativca BiH Amera Bekića, potpuno očekivani. On očekuje niz dobrih rezultata u narednim utakmicama.

Bekić je zadovoljan performansama Plemića, a cilj je ostati u samom vrhu tabele.

"Svi smo zadovoljni što smo na prvom mjestu i to nam samo daje poticaj da se još više borimo i održimo prvu poziciju. Namjeravamo ići utakmicu po utakmicu i igrati što bolje, kako bi na kraju svi u klubu i oko njega bili zadovoljni. Dosadašnji rezultati su očekivani i normalni za klub kakav je Zrinjski", izjavio je Bekić za portal Klix.ba.

Mostarci su rutinski u prošlom kolu savladali Radnik u Bijeljini rezultatom 3:1.

"Nema laganih utakmica i svako svakog danas može pobijediti. U Bijeljini nije bilo lako, ali smo pokazali da smo bolji tim od Radnika i zasluženo smo pobijedili", rekao je Bekić.

U narednom kolu BHT Premijer lige Zrinjskog čeka teško gostovanje u Banjoj Luci kod Borca, koji ima imperativ pobjede nakon poraza u Mostaru od Veleža.

"U Banju Luku idemo odigrati što bolje, a vjerujem, ako budemo pravi, dobar rezultat neće doći u pitanje. Borac je neugdna ekipa, a očekujem otvorenu utakmicu, pa i više golova. Nadam se našoj pobjedi", kazao je napadač Zrinjskog.

Bekić je u sedam odigranih kola postigao pet golova, a upisao je i jednu asistenciju.