Nogomet
0

Amer Bekić: Protiv Mađarske i Austrije želimo osvojiti maksimalnih šest bodova

Piše: Edin Isanović
Amer Bekić
Amer Bekić
Napadač Zrinjskog Amer Bekić našao se na spisku selektora mlade reprezentacije BiH Vlade Jagodića pred kvalifikacione mečeve sa Mađarskom i Austrijom koji se igraju u septembru.

Bekić kaže kako je sretan zbog poziva. Vjeruje da aktuelna ekipa može doći do povoljnog ishoda.

"Na meni je da pružim svoj maksimum kako bi naša selekcija ostvarila što bolji rezultat u predstojeć​a dva kvalifikac​iona okršaja. Oč​ekujemo neizvjesne utakmice koje će, nadam se, završiti dobro po nas. Vjerujem da možemo upisati nove pobjede", kaže Bekić za Klix.ba.

Dodaje kako se do željenog rezultata može doći uz maksimalnu angažovano​st svih igrača .

"Ako budemo dali sve od sebe, rezultat neće izostati.Im​amo kvaliteno sastavljen tim i možemo se nositi s ovim protivnici​ma, bez dvojbe", kaže mladi reprezentativac za naš portal.

Nogometaš Plemića podvlači da njegov tim može biti zadovoljan otvaranjem sezone u BHT Premijer ligi.

"Nadam se da će to biti još bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Siguran sam da će forma rasti iz utakmice u utakmicu. Mi imamo ekipu za vrh tabele, ali to moramo pokazati na terenu. Stigla su kvalitetna pojačanja i ja sam optimista", izjavio je Bekić.

Na kraju je naglasio kako očekuje zanimljiv meč protiv aktuelnog prvaka Željezničara koji se igra u okviru 6. kola bh. prvenstva u gradu na Neretvi.

“Derbi uvijek nosi nešto novo. Ovaj bi mogao donijeti dobru utakmicu i puno golova. Mi moramo biti koncentrisani svih 90 minuta. Svakako, očekujem pobjedu Zrinjskog”, zaključio je Bekić.