Uzvratni meč
52

PSG u sablasnoj atmosferi izbacio Borussiju Dortmund iz Lige prvaka

K. H.
Ekipa PSG-a plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede protiv Borussije Dortmund u uzvratnom meču rezultatom 2:0, što im je nakon poraza od 2:1 u prvom susretu bilo dovoljno za plasman među osam najboljih u Evropi.
Početak meča bio je vrlo oprezan i obje ekipe su igrale poprilično sigurno u prvih 20 minuta, a onda prvu priliku bilježimo u 25. minuti kada je Cavani imao veliku šansu, ali mu je Burki odbranio udarac u situaciji jedan na jedan.

Tri minute nakon toga PSG stiže u vodstvo, a pogodio je Neymar koji je nakon kornera Di Marije glavom poslao loptu u mrežu.

Sancho je imao priliku u 38. minuti da poravna na 1:1, no Navas mu je odbranio udarac, a onda u prvoj minuti sudijske nadoknade Bernat koristi asistenciju Sarabije i pogađa za 2:0 i veliko slavlje domaćih igrača. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prvu šansu je imao Di Marija koji je sjajno u 54. minuti šutirao iz slobodnog udarca, a njegov pokušaj je odbranio Burki. Narednu priliku bilježimo tek u 77. minuti kada je Brandt dobro šutirao, ali njegov udarac odlazi preko gola PSG-a, a to je bilo u trenucima kada su se domaći igrači grčevito branili.

Do kraja meča su gostujući igrači pokušavali doći do pogotka, ali u tome nisu uspjeli, a sve šanse su izgubili u 88. minuti kada je Emre Can dobio direktan crveni karton. Meč je na kraju završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:0.