Nogomet
1

PSG predstavio Thiaga Silvu i zaključio prijelazni rok

Totalsport
Thiago Silva
Thiago Silva
"Za nas je prijelazni rok završen. Ovo je posljednja prezentacija pojačanja za ovu godinu", izjavio je sportski direktor PSG-a, Brazilac Leonardo Araujo, na predstavljanju brazilskog stopera Thiaga Silve...

Predstavili su Parižani 27-godišnjega brazilskog odbrambenog nogometaša tek u petak jer je dosadašnji Milanov stoper uzeo desetak dana odmora nakon nastupa u finalu Olimpijskog turnira u kojem je Brazil izgubio od Meksika 2-1.

Doveli su ga Francuzi ljetos iz Milana u paketu sa Zlatanom Ibrahimovićem, s tim da su braniča platili astronomska 42 miliona eura.

"Jedan od najboljih napadača na svijetu, Zlatan Ibrahimović, te najbolji odbrambeni nogometaš na svijetu, Thiago Silva, bit će temelj našeg projekta za budućnost", izjavio je pred novinarima predsjednik kluba Nasser El Khelaifi, nakon čega se Silva nadovezao:

"Nakon što sam porazgovarao sa sportskim direktorom Leonardom i trenerom Ancelottijem, s kojima sam ranije surađivao u Milanu, zainteresirao sam se za PSG. Sada sam ovdje, vrlo sretan zbog toga, s iskrenom vjerom u projekt velikog kluba".