Sastanak u Londonu
2

PSG-ov vlasnik Al-Khelaifi održao pregovore o kupovini jednog od najjačih engleskih klubova

D. P.
Al-Khelaifi i Levy razgovarali su o mogućem ulaganju u klub (Foto: Twitter)
Al-Khelaifi i Levy razgovarali su o mogućem ulaganju u klub (Foto: Twitter)
Vlasnici Paris Saint Germaina na čelu s Nasserom Al-Khelaifijem obavili su sastanak oko kupovine engleskog velikana.

Qatar Sports Investments (QSI) želi pojačati svoje nogometno carstvo i nakon PSG-a investirati novac u najjaču ligu svijeta. Tu svoj najbolji produkt imaju Ujedinjeni Arapski Emirati (Manchester City) i Saudijska Arabija (Newcastle) pa bi ovo mogao biti odgovor najjačih ljudi i iz Katara.

Ugledni novinar Ben Jacobs iz CBS-a prenio je da je prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi pojačao napore kako bi ušao u najjaču ligu svijeta.

Zbog toga, iskazao je interes i kontaktirao nekoliko najjačih engleskih klubova, a najdalje je "otišlo" s Tottenhamom i obavljena je prva runda razgovora.

Kako prenosi Jacobs, Al-Khelaifi se sastao s prvim čovjekom Tottenhama Danielom Levyjem u Londonu prošle sedmice. Sastanak je etiketiran kao "istraživački", odnosno dvije strane su prvi put prenijele svoje zahtjeve.

S obzirom na finansijsku moć Katarana, ne bi bilo neobično da uskoro Tottenham dobije iznimno bogatog vlasnika, što je ono o čemu maštaju navijači iz sjevernog Londona jer vlasnika Levyja već dugo prati epitet najveće "škrtice" u svijetu nogometa.

QSI na čelu s Al-Khelaifijem PSG je kupio još 2011. godine i od tog trenutka osvojio čak 10 titula prvaka Francuske. Od tada su kupili još 26 posto udjela u portugalskoj Bragi, ali bi ulazak u englesku Premier ligu bio najveći izazov u poslovanju.