"Nije se dobro ponašao"
0

PSG-ov brazilac Nene zbog nediscipline udaljen iz ekipe

Totalsport
Nene
Nene
PSG-ov brazilski napadač Nene neće konkurisati za subotnju prvenstvenu utakmicu s Evianom. Trener Carlo Ancelotti tu je odluku donio kao kaznenu mjeru zbog Brazilčeve nediscipline u meču Lige prvaka ranije ove sedmice protiv Porta.

PSG je pobjedom nad Portom 2-1 osigurao prvo mjesto u svojoj A grupi Lige prvaka. Italijanski strateg je sredinom drugog poluvremena povukao Nenea sa zagrijavanja i rekao mu neka sjedne na klupu. Nene se upustio u svađu s trenerom, te je bijesno lupio rukom po krovu klupe za pričuvne igrače.

Kasnije je ipak ušao u igru, u 88. minuti, zamijenivši Javiera Pastorea.

"Nene se nije ponašao dobro. Mora biti veći profesionalac. Ukoliko popravi svoje ponašanje, bit će u kadru ekipe u utorak u meču protiv Valenciennesa", istaknuo je Ancelotti.

Četvrtoplasiranom PSG-u, koji za vodećim Lyonom zaostaje pet bodova, u subotu će nedostajati i Blaise Matuidi, Marco Verratti i Mohamed Sissoko.

Dobra vijest je povratak u kadar 30-godišnjeg italijanskog veznog igrača Thiaga Motte, koji je ove sezone zbog problema s povredama leđa i lista u prvenstvu odigrao samo četiri utakmice za pariški klub.