Vodeža ekipa Le Championnata
0

PSG u subotu protiv Reimsa bez Silve i Motte

Totalsport
Thiago Silva (Foto: Arhiv/AFP)
Thiago Silva (Foto: Arhiv/AFP)
U subotu će, u 17 sati, nogometaši Paris St. Germaina, vodeće ekipe francuskog Le Championnata, gostovati kod Reimsa u sklopu 27. kola tamošnjeg prvenstva.

Tom prilikom će PSG igrati oslabljen za određeni broj inače standardnih članova prve ekipe, pa je tako trener Carlo Ancelotti najavio da sigurno neće igrati Thiago Silva i Thiago Motta. Zbog lakših povreda su obojica nogometaša propustili treninge tokom petka, a Ancelotti je zbog predostrožnosti odlučio odmoriti obojicu igrača.

Dakako, Ancelottiju i pariškom klubu je daleko bitnije ono što će se dogoditi četiri dana kasnije kada u Pariz stiže Valencija. Bit će to uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka, a PSG je u prvom meču stekao prednost od 2-1. Možda Ancelotti zbog toga bude odmarao još nekoga tokom vikenda.

No, u subotu će PSG protiv Reimsa sigurno predvoditi Zlatan Ibrahimović, koji zbog zarađenog cvrvenog kartona na Mestalli ne može igrati uzvrat protiv "šišmiša", ali niti moguću prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka. UEFA mu je dodijelila dvije utakmice kazne zbog tog kartona.